Nije važno kada je Vaša beba prohodala, važno je što je sve na tom putu naučila.
Iako beba još u majčinom trbuhu koristi puno različitih pokreta, dolaskom na svijet, u novo okruženje, ona ponovno mora učiti kako pokretati svoje tijelo. Mozak novorođenčeta spreman je za učenje od prvog dana i potrebno mu je iskustvo i ponavljanje kako bi se različiti djelovi mozga povezali i omogućili izvođenje različitih vještina.
Beba je na početku svog života ovisna o onome tko brine za nju, pa je važno da joj pružimo dovoljno poticaja, da pravilno s njom rukujemo i time ju potičemo na njezinom razvojnom putu. Kako bi potaknuli usvajanje osnovnih vještina, potrebnih za razvoj, trebamo bebu izložiti različitim iskustvima, osvjestiti njeno vlastito tijelo te omogućiti kretanje u različitim prirodnim obrascima.
Program „Ritam beba“ osmislila je Matea Vitik, ujedno i voditeljica radionica, na temelju stručnih znanja i edukacija te osobnog iskustva.
Interaktivne radionice za bebe i roditelje u kojima se kroz ritmičko gibanje, pjesme, ples, igru, masažu i rad s raznim poticajnim rekvizitima, instrumentima i aktivnostima postiže razvojno sazrijevanje. Radionice „Ritam beba“ osmišljene su s ciljem razvoja beba i njihovih potreba. Aktivnosti koje se provode njeguju i potiču djetetov rast poštujući prirodni proces i individualnost. Radionice pružaju roditeljima samopouzdanje, znanje i podršku, istovremeno potičući produbljivanje veza i povazivanje s djetetom.

Dobrobiti da dijete:
njegovanje razvojnog puta od rođenja do uspravljanja u vertikalu i hodanja
usvajanje prirodnih obrazaca kretanja kao temelja za složenije funkcije
povezivanje s roditeljem kroz nježni dodir
osvješćivanje vlastitog tijela za razvoj samopouzdanja i samopoštovanja
stimuliranje osjetilnih sustava i iskustveno učenje u manipulativnim aktivnostima
osnaživanje slušnog razvoja i govorno – jezičnih vještina kroz glazbeno – ritmičke stimulacije
razvijanje socijalnih i emocionalnih vještina

Dobrobiti za roditelja:
Naučiti prepoznati što beba treba kako biste prilagodili svoje postupka njihovim potrebama
Ojačati svoju roditeljsku vezu s tehnikama osjetilne obrade i pozitivnim iskustvima dodira
Naučiti nove tehnike koje mogu pomoći smirivanju i opuštanju Vaše bebe i poboljšanju sna
Biti dio društvenog iskustva u kojem se možete sprijateljiti s roditeljima prolazeći kroz iste brige, izazove i radosti
Dobiti odgovore na pitanja stručnjaka edukacijsko -rehabilitacijskog profila koji će vam povećati povjerenje u Vaše sposobnosti.

Radionice se odvijaju u ciklusima koji traju 4 tjedna. Družimo se jednom tjedno (vikend prijepodne) u trajanju od sat vremena. Uz radionice u ciklusu ćete imati i jedno predavanje stručnjaka (tema ovisi o dobi bebe).

Cijena ciklusa je 63€.

Novi ciklus uživo u Kiddo centru, Florijana Andrašeca 14 u  Zagrebu, započinje 21.10.2023.. no zbog maksimalno popunjenih grupa možete se predbilježiti ukoliko se neko mjesto oslobodi..

Ukoliko nam se ne možete pridružiti uživo, postoji i online opcija – Virtualna vježbaonica koja započinje 16.10.2023., a više o njoj možete proćitati na sljedećoj stranici.

Klikom za sliku možete se prijaviti za određenu interaktivnu radionicu:

 

Prijava na radionicu Ritam Beba (2-4 mjeseca)

Prijava na radionicu Ritam Beba (4-6 mjeseci)

Prijava na radionicu Ritam Beba (6-9 mjeseci)

Prijava na radionicu Ritam Beba (9-12 mjeseci)