Mnogo toga može utjecati na pojavu komplikacija u toku trudnoće, porođaja i rane novorođenačke dobi. Različite komplikacije ostavljaju trag na razvoju djeteta kod kojeg se već od rane dobi može primijetiti kašnjenje u stjecanju vještina ili prisutnost abnormalnih refleksa.
Oko 10% zdrave novorođene djece može imati određeni rizik za kasnije moguće teškoće u razvoju. Ta djeca zahtjevaju kontinuirano praćenje i rad na određenim vještinama. Rizična djeca nisu uvijek djeca koja će imati neko oštećenje, ali je uvijek potrebno rano razvojno poticanje kako bi ostavili svoj potencijal.
Kućne radionice namjenjene su:
Djeci s rizikom u razvoju
Djeci bez rizika kod kojih je uočeno kašnjenje u određenim vještinama
Program Kućne radionice uključuje individualni edukacijsko – rehabilitacijski rad u obiteljskom okruženju na poticanju psihomotoričkih vještina (motorike, percepcije, komunikacije, kognitivnih, socijalnih i emocionalnih vještina). Program se kreira prema procjeni trenutnog stupnja razvoja i provodi se zajedno s roditeljima kako bi se osnažili u svojoj roditeljskoj ulozi i pružili svom djetetu naprimjerenije aktivnosti i poticaje. Učestalost posjeta se određuje prema trenutnim potrebama djeteta za stimulacijom, a uključuje 45 minuta rada s djetetom i 15 minuta rada s roditeljima.

Smatramo da je obiteljsko okruženje najvažnije za razvoj djeteta jer u njemu provodi najviše vremena, a roditelji kao aktivni sudionici neizostavan dio svakog razvojno – poticajnog rada.
Ukoliko ste zbog nečeg u razvoju svog djeteta zabrinuti ili je kod Vašeg djeteta primjećeno kašnjenje u razvoju obratite nam se kako bi dogovorili prvu posjetu i upoznavanje.